Szolnok Napja 2018

A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonalat 1847. szeptember 1-én adták át. A történelmi dátum előtt tisztelegve Szolnok idén is megrendezte a Város Napját.

Szombaton a Tiszai Hajósok terén, a Szapáry úton, a Kossuth Lajos úton és az Agóra előtti Hild téren kora reggeltől késő estig a Szolnok Napi Forgatag kínált családi programokat. A hagyományokhoz híven a helyi civil szervezetek, szolgáltatók, öntevékeny csoportok, partnerek kaptak bemutatkozási lehetőséget, valamint ünnepélyes keretek között adták át a város legrangosabb elismeréseit: az Ezüst Pelikán díjat és a Szolnok Díszpolgára címet. A Béres Senior Túra után a Szapáry úton a Szolgáltató Város projekt partnerei mutatkoztak be, és a Civil Kavalkád színpadi programjai szórakoztatták a látogatókat. Egész napos kézműves foglalkoztatóval, bábjátékkal, gyermekprogramokkal és parkvasúttal várták a kicsiket és nagyokat. Az érdeklődők 15 órától megkóstolhatták Szolnok város 943 szeletes tortáját. A hatalmas édességet Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Simon Attila dandártábornok a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke és Dr. Koller József dandártábornok az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka osztotta szét.

Az alakulat az előző évekhez hasonlóan egész nap várta a látogatókat.  A Kossuth Lajos út végén megtekinthették a dandárnál rendszeresített kézifegyvereket, mesterlövész fegyvereket, harcászati felszereléseket és gépjárműveket. A bemutató pontunk helyet adott a Magyar Ejtőernyős- Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Körnek és a szolnoki toborzó irodának is.

Comments are closed.