Különjárat!

Május utolsó napján a Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola mintegy száz rendészeti tagozatos diákja tett látogatást a dandárnál. A diákok “különjárattal” érkeztek Szolnokra.

A dandárlátogatást több hetes egyeztetés előzte meg. A program a biztonsági tájékoztatóval vette kezdetét, majd Cseklán István alezredes mutatta be a dandárt, illetve elmondta, hogy milyen lehetőségek várnak azokra, akik a katonai pályát választják. Ezt követően az alakulat taktikai háza körül öt különböző helyszín várta a tanulókat, változatos programokkal.

A dandárnál rendszeresített fegyverek és harcjárművek bemutatása után a nem oly rég rendszerbe állított MRZR-4 Polaris járművet is kipróbálhatták a gyerekek, ami talán a legnépszerűbb eleme volt a programoknak. A dandár egészségügyi központja a stabil oldalfekvést mutatta be, utána a diákok gyakorolhattak, majd néhány hasznos tanáccsal látták el az érdeklődőket. A taktikai házban egy különleges műveleti csoport néhány tagja tartott rövid bemutatót, ízelítőt adva feladataikból. A paintball és a mobil akadálypálya is vonzotta a fiatalokat, a versenyszellem kibújt a palackból és küzdöttek a legjobb helyezésért. A csapat fáradtan, de élményekkel gazdagodva indult haza, a mozgalmas bemutatókon keresztül betekintést nyerhettek az alakulat életébe.

A diákoknak kitartást kívánunk a tanév hátralévő idejére!

 

Comments are closed.