„…Köszönöm a szolgálatukat, Önök kiváló munkát végeztek!” – köszöntötte az iraki és az afganisztáni missziókból hazatért katonákat december 11-én Szolnokon Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka.

Családtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében, külszolgálatokból hazatért katonák tagjait köszöntötték. Az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens hatodik, az MH Biztosító Szakasz nyolcadik, az MH Különleges Műveleti Kontingens tizenötödik és a Légi Tanácsadó Csoport Biztosító Részleg harmadik váltásában részt vett katonáknak Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka köszönte meg azt a magabiztos és magas színvonalon végrehajtott munkát, feszes szolgálatellátást, amelyet külszolgálatuk során tanúsítottak.

„Az önök felkészültsége, kiképzettsége, speciális szaktudása volt a biztosítéka a külszolgálatuk sikeres teljesítésének. A Magyar Honvédség tagjainak ugyanis egyetlen igaz feladatuk van: Magyarország védelme, a magyar emberek biztonságának garantálása. Nap mint nap meg kell felelnünk ennek, a velünk szemben támasztott elvárásnak. A kiképzéseken, a gyakorlatokon, a tömeges migrációs helyzet kezelésében való részvételünk során, és távol hazánktól, a békefenntartó missziók tagjaiként. Kétség sem férhet ahhoz, hogy önök a speciális, a kiemelten nagy felkészültséget igénylő missziós feladataik teljesítésével a magyar emberek biztonságát szolgálták. Kiváló munkát végeztek! Öregbítették a magyar katonák hírnevét, elismerést és dicsőséget szereztek Magyarországnak” – köszönte meg a külszolgálatokból hazatért mintegy kétszázötven katona helytállását Mihócza vezérőrnagy.

A visszafogadó ünnepség zárásaként a legjobbak munkáját külön is megköszönték. A missziók állományában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként, a külföldi katonai szolgálatuk befejezése alkalmából huszonnyolcan részesültek elismerésben. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnök és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által adományozott emléktárgyakat és emléklapokat Mihócza Zoltán vezérőrnagy adta át.

 

A helyőrségben állomásozó alakulatok képviselői mellett, a visszafogadó ünnepségen részt vett Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Urbán Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal igazgatója és Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

 

Comments are closed.