KEK Tábor – neked hogy telt a 7végéd?

A táborozók elméleti foglalkozásokat követően a terepen gyakorolták a navigációt, melynek még a XXI. században is a térkép és tájoló az alapja

A KEK tábor haladó csoportja hosszasan gyakorolt, hogy a tábor kiképzői által kijelölt pontokat megtalálják majd a terepen. Ez egyszerűnek tűnik a térkép felett (lemérve az irányszöget és kiszámolva a távolságot), azonban a táborfalvai borókás „tépőzárszerű” valóságában igen nagy kitartásra volt szükség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Épületharcászat  

Ez rendkívül sok gyakorlást és biztos alapokat igényel – mondja a kiképző. A táborfalvi kiképző bázishoz közel egy volt orosz laktanyában találták magukat a fiatalok szombaton. Tematikus és végeláthatatlan gyakorlás következett, mely során lépésről lépésre ismerkedtek ezzel a rendkívüli körültekintést igénylő eljárással. Négyfős csoportokban dolgoztak. Feladatuk volt a helységek megtisztítása, amit a kiképzők lassan, de kontrolláltan tettek komplexebbé ismertetve és gyakoroltatva a csoporton belüli szerepeket és feladatköröket.

KEK Tábor 2.

A KEK Tábor lakói a kiképzésük mellett egy valósághű scenárióban (szituációban) vesznek részt. Ellenséges környezet, hírszerző elhárítás és baráti-civil támogatók komplex hada befolyásolja életüket.

Ennek kapcsán láttak el QRF (Quick Reaction Force – gyorsreagálású készenlét) feladatot, mikor baráti „ügynökök” kimentéséhez riasztották a csoportot. A gyors feladattisztázást követően a kiképzők eligazították a bevont erőket, majd járművekkel érkeztek a két sérült személyhez. A területet biztosították a személyeket azonosították és megkezdték az ellátást, mivel mindketten egészségügyi segítségre szorultak. A kiképző csoport egészségügyi specialistája a helyszínen ellátta a sérülteket a táborozók segítségével. A helyzetre való tekintettel nem vihették a két ügynököt helyi egészségügyi intézménybe, így a már korábban beszervezett személy „rejtekhelyére” vitték őket további ápolásra, majd feltűnés nélkül visszatértek a bázisra.

 

Comments are closed.