Huszonkét pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes keretek között esküt június 7-én

1000x669_ximg_2432v.jpg

A sikeres elméleti és gyakorlati vizsgákat követően, családtagjaik, barátaik, leendő kollégáik jelenlétében tettek esküt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz április végén alapkiképzésre bevonult, szerződéses szolgálatot vállalt katonák.

A hazánk és a magyar emberek biztonsága, országunk határainak védelme iránt elkötelezett fiataloknak Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kívánt katonai pályájukhoz sok sikert, erőt és egészséget. „Magyarország ma a legbiztonságosabb országok egyike, és ez a katonáinknak is köszönhető. Arra törekszünk, hogy a Magyar Honvédség 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programunkkal egy jól képzett, megbecsült katonákból álló, professzionális, technikai eszközeiben megújuló, valós tartalékkal rendelkező, ütőképes haderő felépítését céloztuk meg. Ez hazánk fennmaradásának záloga” – mondta ünnepi beszédében a Magyar Honvédség parancsnoka, majd a családtagokhoz szólva hozzátette: „A most esküt tett huszonkét katona sikere egyben az önök sikere is. Méltán lehetnek büszkék rájuk. Kérem, hogy pályájuk során támogassák őket olyan elszántsággal, ahogy ők szolgálják hazájukat, a magyar embereket, az ország biztonságát!”

A most esküt tett legénységi állományú katonák, valamint a nem katonai oktatási intézményekben végzett tisztek és altisztek Budapest, Debrecen, Szolnok, Szentes és Győr helyőrségekben állomásozó alakulatoknál kezdik majd meg szerződéses katonai szolgálatukat.

ximg_2487_vagy.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Comments are closed.