„Arany”-os „VITÉZEK”

Ünnepelt a Szolnoki Gulyásfesztivál, melyet szeptember második hétvégéjén immár huszadik alkalommal rendeztek meg a Tisza ligetben.

A népszerű programot Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. Ahogyan az elmúlt években, úgy most is színes kulturális programokkal gazdagították a rendezvényt, lehetőséget adva a határainkon túli népzene és népművészet bemutatkozásának. Ebben az évben Lengyelországból érkező népzenészek adtak koncertet, de folytatódott a Gyermek és Ifjúsági Népzene és Néptánc tehetségek versenye is. A legügyesebb kisdiákokat a pénteki jótékonysági főzőversenyből befolyt összeggel jutalmazták.  A jubileumi fesztiválon az Origo és a Légierő Zenekar Szolnok adott koncertet, gulyáskirályt választottak és Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt is tartottak. Csányi Sándor, a Gulyásfesztivál „szülőatyja” felidézte: a legkülönlegesebb gulyás az elmúlt 20 évben a finnek által készített rénszarvas-gulyás volt.

A dandár idén is fegyverzet és gépjármű technikai bemutatóval színesítette a fesztivált. Több százan ültek bele a járművekben és a fegyverek sem sokat pihentek az asztalokon. Az MRZR-4 típusú taktikai járműbe még egy ifjú házaspár is beült. Az alakulat a bemutató sátor mellett főzött is, méghozzá nem is akár hogyan… Idén csaknem kétszáz főzőcsapat indult a „gulyáskirály” címért, de a tavalyi szép eredményünkön (második helyezést értünk el) felbuzdulva, Jakab János őrmester vezetésével megalakult a „VITÉZEK” csapata. A szombat reggel kissé döcögősen indult (otthon maradt a szalonna…), de aztán beindult az ízletes marhagulyás főzése. A gondosan felvágott, kiváló alapanyagok ízei összeértek a lassú tűzön. Délután a zsűrizés következett. A „VITÉZEK” az óriási számú versenyzők miatt abszolút nem számítottak semmilyen helyezésre. Kicsivel négy óra után megkezdődött az eredményhirdetés. A szoros versenyben a dandár „VITÉZEI” a legelőkelőbb ARANY MINŐSÍTÉS-T hozták el, melyet Csányi Sándor (gulyáskirály) adott át személyesen. Gratulálunk a csapatnak!

Comments are closed.