A budaörsi repülőtéren rendezett háromnapos (május 17-19) haditechnikai és légi bemutató első napján Korom Ferenc altábornagy elsősorban a kadétprogramban részt vevő diákokhoz szólt.

A Magyar Honvédség Parancsnoka elmondta, hogy: “a három nap ugyan a katonákról szól, de a civileket is szeretnék közelebb csalogatni. A honvédség még mindig zárt világ. Mi pedig szeretnénk kimozdítani ebből a sereget. Az idén több embert kell megszólítani, ezért a honvédelem napja alkalmából az érdeklődőknek bemutatjuk a jelen és a jövő haditechnikáját”.

Budaörsön megtekinthető a dandár statikus (fegyverek, kiegészítők, felszerelések, járművek) és dinamikus (egy ellenséges rakéta szállítmányt állítanak meg a különlegesek) bemutatója egyaránt.

Az első napon több százan voltak kíváncsiak a bemutatókra és persze a “különleges rakéta” is célba ért, hiszen a dinamikus bemutató alatt a lelátó megtelt.

Látogass ki és találkozz azokkal a katonákkal, akik valóban KÜLÖNLEGESEK!!!

Képek: Pápai Annamária

A Rendezvény időpontja:
2019. május 18. (szombat) 09.00 – 18.00 óra között
2019. május 19. (vasárnap) 09.00 – 18.00 óra között

A Rendezvény helyszíne:Budapest, Kőérberki utca 36., 1112

A rendezvény szervezője: Magyar Honvédség Parancsnoksága

Beléptetés:A Rendezvény ingyenes

A Rendezvényt tömegközlekedéssel javasolt megközelíteni: a Magyar Honvédség Budapest Széll Kálmán térről, illetve Budapest Etele térről ingyenes autóbuszjáratot üzemeltet 2019. május 18-án és 19-én 09.00 – 19.00 óra között.

A Rendezvényre kizárólag a kijelölt bejáraton keresztül lehet belépni. 2019. május 18 – án és 19 – én a meghívott személyek beléptetése külön bejáraton történik névjegyzék és parkolójegy alapján. A beérkezés után, ezeket a résztvevőket Szervező regisztrálja, majd számozott vendégkártyát kapnak.

 

 

 

Comments are closed.